info@koenraats.nl/+31 (0)76 501 21 84

Welkom op de website van Fiscaal & Financieel Adviesburo P. Koenraats!

Fiscaal & Financieel Adviesburo P. Koenraats

Als wij achteraf al uw boekingen moeten controleren dan spant u het paard achter de wagen.

Bedrijfsadministratie

Iedere ondernemer moet jaarlijks een belastingaangifte invullen. De administratie is het uitgangspunt voor het samenstellen van de jaarrekening en op basis van deze gegevens wordt de aangifte inkomstenbelasting ingevuld. Het is van groot belang dat uw bedrijfsadministratie voldoet aan de eisen conform de belastingwetten.

De winst uit onderneming is bepalend of u belasting moet betalen. Door middel van een vermogensvergelijking wordt het fiscaal resultaat bepaald. Dit kan winst of verlies zijn. Wie ondernemer is voor de inkomstenbelasting staat beschreven in de wet IB 2001. De ondernemer kan alle zakelijke kosten in mindering brengen op zijn omzet (behalve de kosten die de wet heeft uitgesloten).

Salaris administratie

Wij verzorgen de loonadministratie voor bedrijven.

Jaarrekening c.q. fiscale verslaglegging

Wij werken met professionele software voor het samenstellen van het fiscale resultaat. Op basis van de ingevoerde cijfers wordt een balans en verlies & winstrekening samengesteld, die voldoet aan alle wettelijke eisen.

Ondernemingsplan samenstellen

Indien u een bedrijf wilt beginnen, is het belangrijk om te weten of het bedrijf levensvatbaar is. Of anders gezegd, kunt u met het bedrijf voldoende inkomen genereren zodat u in uw levensonderhoud kunt voorzien. Wij helpen u graag om uw droom te verwezenlijken en dat doen we door samen met u een ondernemingsplan te maken waaruit zal blijken of uw idee realistisch is.

Startersbegeleiding

U wilt voor uzelf beginnen? Neem contact met ons op voor gratis informatie. Ook kunt u terecht bij de Kamer van Koophandel of bij de Belastingdienst.

Online boekhouden

U kunt uw boekhouding zelf verwerken via een online boekhoudprogramma. Wij werken met het programma van Snelstart. Dit programma is vriendelijk in gebruik.

Het is van belang dat u een redelijke kennis heeft van boekhouden en de fiscale wetgeving. Als u ons uitschakelt om kosten te besparen dan is dat een nobel streven, het is van belang dat u de fiscale wetgeving goed moet toepassen. Als wij achteraf al uw boekingen moeten controleren dan spant u het paard achter de wagen. Voor meer informatie verwijs ik u naar www.snelstart.nl.