info@koenraats.nl/+31 (0)76 501 21 84

Welkom op de website van Fiscaal & Financieel Adviesburo P. Koenraats!

Fiscaal & Financieel Adviesburo P. Koenraats

Aangifte inkomstenbelasting

Iedere ondernemer moet jaarlijks een belastingaangifte invullen. Op het inkomen kunnen voor alle belastingplichtigen, zowel de ondernemer als de particulier, de volgende kosten in mindering worden gebracht: hypotheekrente, periodieke betalingen voor erfpacht, persoonlijke verplichtingen zoals lijfrentepremie, arbeidsongeschiktheidsverzekering, alimentatie, onderhoudsverplichtingen kinderen, ziektekosten (ook wel zorgkosten genoemd) zoals dieetkosten, kleding en beddengoed, vervoerskosten, ook heeft u recht op aftrek studiekosten en giften. Zoals u ziet, kunt u uw inkomen verlagen door middel van al deze kosten en dus belasting besparen.

Heeft u wisselende inkomsten dan kunt u middeling van inkomen vragen aan de belastingdienst. Indien een bedrijf verlies heeft geleden dan wordt automatisch Carry back toegepast.

Aangifte omzetbelasting

Voor de omzetbelasting bent u al gauw ondernemer. Als u deelneemt aan het economisch verkeer bent u al ondernemer voor de omzetbelasting. Bent u een kleine ondernemer dan kunt u gebruik maken van de kleine ondernemersregeling.

Aangifte loonbelasting

De computer is niet meer weg te denken, ook bij de loonadministratie doet de computer wonderen. Vroeger duurde het tussen de 10 en 15 minuten voor je handmatig en met een rekenmachine een loonberekening had gemaakt. Na het invoeren van de cijfers heb je nu binnen enkele seconden de juiste loonberekening. Onze loonadministratie is volledig geautomatiseerd.

Aangifte vennootschapsbelasting

Wij verzorgen voor de kleinere besloten vennootschappen de aangifte VpB.

De particulier

Ook de werknemer kan c.q. moet jaarlijks een belastingaangifte invullen. Op het inkomen van de particulier kunnen de volgende kosten in mindering worden gebracht: hypotheekrente, periodieke betalingen voor erfpacht, persoonlijke verplichtingen zoals lijfrentepremie, arbeidsongeschiktheidsverzekering, alimentatie, onderhoudsverplichtingen kinderen, ziektekosten (ook wel zorgkosten genoemd) zoals dieetkosten, kleding en beddengoed, vervoerskosten, ook heeft u recht op aftrek studiekosten en giften. Zoals u ziet, kunt u uw inkomen verlagen door middel van al deze kosten en dus belasting besparen.

Heeft u wisselende inkomsten dan kunt u middeling van inkomen aanvragen bij de belastingdienst. Zie voor informatie www.belastingdienst.nl.